Trendy Hair Concept

Beograd, Vračar
Mome Kapora 36  (bivša Mačvanska, iza Hrama )
 MOB/VIBER/WhatsAPP: 066 /366 336 
E-mail: studio@nega.rs


ŠTA JE TRAJNA EPILACIJA ?

Pogledajte još...

Na ovoj stranici upoznaćete suštinu trajne epilacije, cikluse rasta dlake i dobiti opšte informacije. Takođe ćete se upoznati sa metodima epilacije, a više informacija o iskustvima, da li je bolna ili štetna pogledajte na ostalim linkovima.

 

Trajna epilacija je dugoročno uklanjanje malja sa željenog dela tela. Trajnom epilacijonm možete ukloniti malje sa svih mesta gde vam predstavljaju estetski ili zdravstveni problem (urasle dlake, gnojni procesi u korenu dlake itd).

Tokom ciklusa rasta folikul dlake prolazi kroz tri faze: anagena, katagena i telogena faza. Anagena faza je faza rasta dlake, kada je najviše skoncenrisan melanin koji omogućava pigmentaciju dlake. U ovoj fazi se primenjuje fotoepilacija, koja praktično se “hvata” za melanin i “putuje” svetlosnim snopom koji “putuje” put dlake do korena gde blokira rast. Jednostavno rečeno, svetlosni snop “interesuje” samo dlaka do njenog korena, jer joj ona određuje put, tako da ne postoji mogućnost da zađe dublje od same dlake ili pored, kao što postoji mogućnost u ostalim metodama trajne epilacije. U katagenoj fazi dlaka odumire, a to je kraj njenog aktivnog rasta koji traje dve do tri nedelje. U telogenoj fazi folikul totalno miruje, i dlaka ponovo počinje da raste i izbacuje praktično staru dlaku. To su prirodni procesi i zato tretmani negde traju oko tri meseca prosečno na dve nedelje ili kad se uoči rast. Između tretmana, vidljivi efekti su da dlaka sama otpada ili se proređuju, jer joj je oslabljen ili skroz uništen koren.


nezeljene malje


Iskustva trajne epilacije pokazuju da je rezultat vidljiv posle prvog tretmana, u vidu proređivanja i otpadanja dlake, da nove koje izrastaju su znatno tanje i svetlije. Ponovni rast je očekivan i normalan proces i zato se mora odraditi minimum tri tretmana koj prate tri prirodne faze rasta dlake kako bi dobili željeni rezultat. 

Metodi epilacije

Svetlosni spektar privlači melanin u dlaci što mu određuje putanju do korena, tako da ne oštećuje tkivo. Laser je monohromatski i nema mogućnost prepoznavanja i razlikovanja dlake od tkiva po spektru boja. Postoje razne rasprave koji je metod bolji, ali mi smo se odlučili za manje bolan i bezbedniji.  Fotoepilacija je manje invanzivan metod, jer koristi svetlosni snop u odnosu na laser koji praktično probija kožu poput mikronskog noža. Ne kažemo da je štetan, ali manje je “prirodan” postupak i u nekim regijama znatno bolniji. Na slici ispod možete videti sliku koja poredi ova dva postupka na osnovu naučnog istraživanja.

stetnost lasera

 

 

 AKTUELNE AKCIJE , POPUSTE, INFORMACIJE, GALERIJE RADOVA PRATITE NA NAŠOJ FB STRANICI

Izrada sajtova

HOME & HOTEL SERVICES: DOLAZAK NA VAŠU ADRESU (OPCIONO)
Radno vreme: pon-sub 09-20 h | ned : na poziv

Zakazivanje: VIBER / WHAT”S UP / SMS, MOB: 063/26-11-48